Що таке японський абрикос або азіатська зливу Prumus MUME?

Що таке японський абрикос або
азіатська слива Prumus MUME?

Унікальний дар природи - Слива Муме

Японський абрикос – азіатська зливу Prumus MUME була завезена в Японію з Китаю в VIII столітті. Хоч за нею і закріпилася назва слива, але насправді, це плоди дерева сімейства абрикосових, і вона має унікальні цілющі властивості.

В Україні про цей дивовижний фрукт знають не багато, а ось в Японії, вже багато сотень років цей фрукт грає важливу роль, як джерело життєвої енергії і перевірений практикою спосіб підтримки здоров’я. Так в чому ж секрет японського абрикосу та чи можемо ми теж наблизитися до японського довголіття за допомогою сливи МУМЕ?

що таке Prumus MUME

Якщо японець зранку не з'їв Муме, то сніданок вважається не завершеним. Навіть відправляючись в далеку дорогу японці обов'язково брали з собою Муме, як швидку допомогу при отруєннях, втоми, розладах шлунка, кишкових паразитів, нудоти і алкогольної інтоксикації.

Муме, прекрасний антисептик і активно використовується для профілактики простудних захворювань і не тільки. У VIII-XII ст. Ферментовану сливу Муме використовували як ліки, вона входила в обов’язковий раціон самураїв.

Плоди сливи Муме дуже кислі, тому в їжу її вживають в ферментованому або маринованому вигляді.

Причина кислотності Уме – це наявність різних кислот і дуже великої кількості лимонної кислоти. У цьому вона фаворитом серед всіх фруктів. Зміст лимонної кислоти в 1 японському абрикосі прирівнюється до кількох лимонів. Це робить сливу Уме незамінним помічником для підвищення імунітету, що перешкоджає появі простудних захворювань і грипу, в боротьбі з втомою і не тільки.

Втома і виснаження – це накопичена в тілі молочна кислота, яка під дією лимонної кислоти розщеплюється на воду і вуглекислий газ і вони легко виводяться з організму. Тому цей продукт ідеально підійде людям з ненормованим робочим днем, стресовій роботою, високими фізичними навантаженнями і спортсменам.

що таке Prumus MUME

Лимонна кислота бере участь у всіх обмінних процесах в нашому організмі - білковому, жировому, вуглеводному. Вона має здатність виводити токсини і шлаки через пори шкіри, поліпшується еластичність шкіри, сприяє засвоєнню кальцію.

Слива Муме багата антиоксидантами, речовини, які нейтралізують вільні радикали, захищаючи клітини від передчасного руйнування, що допомагає нашому тілу набагато довше залишатися молодим і здоровим. Дослідження показали, що антиоксиданти, присутні в Муме здатні знизити ризик виникнення багатьох захворювань, таких як цукровий діабет, рак, серцево-судинні захворювання. Досить їсти 1 сливу в день, щоб забезпечити організм достатньою кількістю антиоксидантів.

Поліфеноли, присутні в японському абрикосі (слива Муме) здатні стимулювати вироблення колагену, будівельного матеріалу для всіх сполучних тканин, який відповідає за якість шкіри, за роботу суглобів, зв’язок і кісток. Також поліфеноли підтримують роботу клітин, відповідальних за синтез кісткової тканини, що якісно впливає на слабкі і крихкі кістки, знижуючи ризик перелому кісток.

що таке Prumus MUME

У детоксикації організму, в жировому обміні і в виробленні білка, який відповідає за згортання крові печінка виконує основну функцію, тому для здорового функціонування нашого тіла нам необхідно забезпечувати і підтримувати здорову роботу цього органу. Деякі види пігментних плям на шкірі обумовлені порушенням роботи печінки, тому присутність Share original (ферментованого абрикоса) в раціоні харчування 2-3 місяці, сприяє їх усуненню, але все індивідуально.

Слива Муме багата антиоксидантами, речовини, які нейтралізують вільні радикали, захищаючи клітини від передчасного руйнування, що допомагає нашому тілу набагато довше залишатися молодим і здоровим. Дослідження показали, що антиоксиданти, присутні в Муме здатні знизити ризик виникнення багатьох захворювань, таких як цукровий діабет, рак, серцево-судинні захворювання. Досить їсти 1 сливу в день, щоб забезпечити організм достатньою кількістю антиоксидантів.

Поліфеноли, присутні в японському абрикосі (слива Муме) здатні стимулювати вироблення колагену, будівельного матеріалу для всіх сполучних тканин, який відповідає за якість шкіри, за роботу суглобів, зв’язок і кісток. Також поліфеноли підтримують роботу клітин, відповідальних за синтез кісткової тканини, що якісно впливає на слабкі і крихкі кістки, знижуючи ризик перелому кісток.

что такое Prumus MUME

Ферментована Муме багата клітковиною (харчовими волокнами), які так, не перетравлюються нашої травною системою, але забезпечують регулярний стілець, виводять шлаки і служать харчуванням для корисної мікрофлори кишечника.

Клітковина регулює перистальтику кишечника, впливаючи на швидкість проходження їжі через травний тракт і забезпечує необхідний обсяг калових мас. Волокна сприяють виведенню з організму токсинів, важких металів і радіонуклідів, синтезу вітамінів В2, В6, РР – необхідні нам для краси волосся і шкіри, зниження ваги і є джерелом енергії.

Крім цього, плоди Муме впливають на рецептори, які відповідальні за засвоєння клітинами глюкози, що сприяє нормалізації рівня цукру в крові.

Тому, японський абрикос може якісно супроводжувати профілактичні дієти при порушенні роботи кишечника, запорах, проносах, дисбактеріозі, цукровому діабеті, ожирінні, захворюванні печінки і жовчного міхура, атеросклерозі.

Володіючи природними антибактеріальними властивостями, слива Муме пригнічує розвиток дріжджів, цвілі і деяких інших бактерій. Вона є постійним інгредієнтом, який входить в традиційний японський обід, тому що попереджає харчові отруєння.

Дослідження, опубліковані в журналі ‘Medical Hypotheses’ підтвердили, що плоди муме призводять до загибелі бактерії викликають карієс і гінгівіт. Також, визнано її вплив на стримування активності бактерії хелікобактер пілорі, яка призводить до гастриту, виразки та раку шлунка.

Насправді, існує досить наукових досліджень, які підтверджують користь сливи Муме. Кислий, але при цьому лужної по природі смак стимулює слюнообразованіе і виділення шлункового соку, що активізує травну систему. Це прекрасний тонізуючий засіб для шлунка, жовчного міхура і кишечника.

що таке Prumus MUME

У японському абрикосі (слива Муме) дуже мало калорій, але багато вітамінів, мікроелементів, клітковини і антиоксидантів. В процесі ферментації, вона додатково збагачується пробіотиками і синтезуються ними вітамінами групи В, К і РР, а її основний склад набуває легкоусвояемую структуру.

Готовий продукт – ферментований японський абрикос Share Original для тих з нас, хто піклується про своє здоров’я, вважає за краще натуральну і корисну їжу, вважає за краще вітаміни і мікроелементи створені природним способом, в натуральному вигляді, а не отримані хімічним шляхом ‘порошок в капсулах’.

Все найнеобхідніше для здоров’я нашого організму вже є і створено це самою природою, а це значить, що одна Муме в день подбає про наше здоров’я без додаткової допомоги.

| Share Original Ukraine

Будьте здорові !

НАШІ КРАЩІ ПРОПОЗИЦІЇ

Вам потрібна консультація?

Заповніть форму і наш менеджер зв’яжеться з вами

найближчим часом


    Заполните анкету и наш менеджер свяжется с вами в ближайшее время


      ×